SARAU LISPECTOR

Celebrant el centenari del naixement de l’escriptora Clarice Lispector i la publicació de la seva obra en llengua catalana per l’editorial Club Editor, l’Associació Brasil Auê presenta SARAU LISPECTOR, una mirada poètica musical cap als seus textos, que proporciona una experiència multidimensional i estimula l’interès per la literatura en general i per la literatura brasilera en particular.

Generant un ambient escènic i donant vida als personatges creats per l’escriptora, el projecte fa una immersió poètica i musical dins l’obra d’una de les escriptores brasileres més importants. A més, aquesta interpretació dels seus textos permet tocar assumptes essencials del nostre temps, com ara la igualtat de gènere o bé els aspectes de la creació artística.
El concert presenta una banda sonora en diàleg amb els personatges creats per Lispector, el seu temps i espai, on es troben la contracultura, les migracions i la resistència a la dictadura militar brasilera (1964-85). El repertori musical presenta obres de Chico Buarque, Gilberto Gil, Tom Zé, Caetano Veloso i Sérgio Sampaio, entre d’altres.

Clarice Lispector (1920-1977), nascuda a Ucraïna i emigrada al Brasil, és una de les escriptores brasileres més rellevants de la seva generació. Ha dut a terme una extensa i diversificada producció literaria: contes, novel·les, poemes, traduccions, articles periodístics, entrevistes i literatura per al jovent. Tanmateix, la seva obra ha estat traduïda a més de 10 llengües, fet que la converteix en una part indispensable de la producció literària brasilera del segle XX.

Instagram.com/brasilaue

caCatalà