LA VOODOO JAZZ BAND

Fotos: Fernando Florit

EPK de llançament de l’Àlbum
“La Voodoo Jazz Band” (2022)

La Voodoo Jazz Band és una banda emmarcada dins dels estils New Orleans i Swing de la primera meitat del segle XX. El seu enfocament principal és l’autenticitat en el so, les harmonies i els arranjaments, mantenint alhora una personalitat pròpia. Neix a Barcelona el 2018 i aquest és el primer disc. Tant el títol com el nom de la banda s’inspiren en les tradicions màgico-religioses de Nova Orleans, portades pels esclaus durant la diàspora africana i incorporades a la cultura popular del sud dels Estats Units.

El grup està format per la cantant i guitarrista Ugnė Danielė Reikalaitė (Balkumbia) Naná Rovira (Telewawachi Kilili – Éthio-Jazz), clarinet i clarinet baix, Oriol Gonzàlez (The Hanfris Quartet – Jazz), washboard i bateria; Aram Montagud (Barcelona Big Blues Band), trombó i Henrique Mendonça (Los Boozan Dukes – Jazz Créole), sousàfon.

Aquest és el seu primer àlbum, enregistrat en directe a Estudi Hukot  a Barcelona. L’àlbum recull part dels temes que toquen als seus directes, donant vida a grans compositors i intèrprets d’aquesta música, com Duke Ellington i Sidney Bechet i fins i tot s’arriben a versionar compositors més moderns com Thelonious Monk. Temes arreglats de forma personal i lletres pròpies com a East St. Louis Toodle-Oo o l’adaptació de la lletra en rus de Songe d’Automne, coneguda per haver estat interpretada en el viatge del Titanic.

Cinc músics amb un llarg recorregut en aquest gènere que recullen en la seva interpretació diversos backgrounds musicals forma un perfecte tàndem musical que amb la seva empatia i simpatia aconsegueix transportar-te a una atmosfera plena de ritme ia l’essència del Hot Jazz i el New Orleans.

ÁLBUM SENCER

Crèdits:
Grabado en Estudio Hukot, L’Hospitalet de Llobregat

(Barcelona), el 12 de Juny de 2022.
Director: Milo Gomberoff. Fotos: Fernando Florit.

Disseny: Henrique Mendonça i Naná Rovira.

Més Informació:

Instagram: La Voodoo Jazz Band
www.pablolopezjazz.com/


caCatalà